Чому саме SD-WAN?

adminComments off.

Сьогодні бізнес стикається з лавиноподібним зростанням обсягів мережевого трафіку та необхідністю конфігурування масштабних мереж передачі даних. WAN-мережі вже просто не справляються. Вже у 2019 році лише 9% компаній було повністю задоволено існуючою інфраструктурою WAN. Нині ця цифра ще менша
Для підвищення ефективності експлуатації мережі та автоматизації процесів ще в кінці «нульових» були сформовані принципи програмно-конфігурованих мереж (SDN, Software-Defined Networking). SDN та його напрям SD-WAN як рішення дозволяє перерозподілити навантаження мережі, підвищивши її пропускну здатність на 20%, і на 70% скорочує час введення мережі в експлуатацію. Інтелектуальні алгоритми (AI та machine learning) дають можливість автоматизувати значну частку операцій у мережі.

Сьогодні саме SD-WAN як програмно-визначена мережа WAN — бізнес-стандарт для оперативного, масштабованого та гнучкого підключення між мережевими середовищами.

Серед переваг SD-WAN:

Вартість
SD-WAN — це скорочення витрат і швидке впровадження технології у порівнянні з будуванням мережі MPLS. Технологія підвищує продуктивність без інвестицій у розширення смуги пропуску мережі, централізовано управляється з функціями віддаленого моніторингу і високою гнучкістю та розширеними можливостями ресурсів.

Продуктивність мережі
SD-WAN підвищує продуктивність мережі та створює безпечну мережеву інфраструктуру з контрольованою пропускною здатністю і політиками трафіка, які налаштовуються швидко та централізовано.

Динамічна маршрутизація
SD-WAN підвищує якість ІТ-сервісів завдяки динамічній маршрутизації програм за найбільш ефективними з’єднаннями. Для моделі SD-WAN можна застосувати будь-які канали: L3VPN, інтернет, LTE та інші. Мережа SD-WAN відслідковує стан усіх каналів за різними параметрами та перемикає трафік критичних програм на резервний канал, якщо якість зв’язку знижується.
SD-WAN також зміщує фокус із маршрутизації пакетів на підтримку програм: мережеві ресурси виділені під конкретні задачі. У результаті мережа стає гнучкою та ефективною.

Уніфіковане централізоване керування
Уніфікована інфраструктура SD-WAN дозволяє централізовано керувати політиками і стандартами якості обслуговування без необхідності ручного налаштування. Зручне централізоване керування мережею SD-WAN дозволяє відмовитися від складного управління кожним мережевим пристроєм через інтерфейс командного рядка. SD-WAN дозволяє легко створювати шаблони конфігурацій для пристроїв та централізовано розповсюджувати їх по всій SD-WAN фабриці.

Безпека
Ефективна та повнофункціональна безпека нерозривно пов’язана з кожним елементом мережі SD-WAN.
Захищені рішення SD-WAN (Secure SD-WAN), у яких функціональність SD-WAN інтегрована у рішення. В SD-WAN застосовується наскрізне та криптостійке шифрування з автентифікацією кінцевих точок. Детальні дані про трафік також дозволяють мережевим адміністраторам проактивно реагувати на потенційне погіршення якості корпоративних сервісів та програм, що надаються, а також деградацію мережі.

 

 

Posted in: Блог
© 2010-2024 Winncom Technologies. Всі права захищені.
Winncom Technologies © 2024

ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

*поля обов'язкові для заповнення.

ЗАЛИШІТЬ ЗАЯВКУ І ВАМ ЗАТЕЛЕФОНУЮТЬ

Замовлення послуги