РЕЛОКАЦІЯ ІТ-ІНФРАСТРУКТУРИ — ЯК ПЕРЕВЕЗТИ БІЗНЕС І УНИКНУТИ ПРОБЛЕМ

adminComments off.

Сьогодні багато компаній змушені переміщати офіси до більш спокійних регіонів, щоб відновити діяльність та забезпечити безпеку співробітників та їхніх сімей.
Важливим завданням стає релокація ІТ-обладнання, відеоспостереження, СКУД, телефонії та інших систем, від яких залежить ефективність та безпека бізнесу.
Розкажемо про те, як грамотно спланувати переміщення ІТ-інфраструктури, звести до мінімуму період вимушеного простою та в короткий термін виконати всі необхідні налаштування на новому місці.

Які системи можуть бути релоковані
ІТ-інфраструктура сучасних компаній – це основа надання цифрових сервісів клієнтам та робочих інструментів персоналу. Демонтувати, перевезти та встановити на новому місці можна:

  • робочі місця: ПК, ноутбуки, настільне обладнання, телефони та іншу персональну техніку, яку ваші співробітники використовують для виконання робочих завдань;
  • системи відеоконференцзв’язку та рішення для спільної роботи, включаючи інтерактивні дошки, настінні інсталяції, системи керування та інші;
  • сервери, СГД та ЦОДи, включаючи ДБЖ, спеціальні шафи та кліматичне обладнання;
    мережеве обладнання та системи кібербезпеки;
  • системи забезпечення фізичної безпеки: обладнання для відеоспостереження, включаючи камери та серверне обладнання, СКУД

Як організувати процес переїзду
Навіть запланований простий цифровий сервіс компанії завдає збитків. Тому важливо доручити планування релокації надійному підряднику, який допоможе скоротити до мінімуму період недоступності додатків та розробить грамотний проект з урахуванням ваших потреб та бюджету.
Повний комплекс робіт з організації переїзду ІТ-інфраструктури включає:

  • Створення повної бази обладнання (інвентаризація) та, за необхідності, аудит.
  • Розробка плану встановлення на новому місці. Аналіз нової локації вашої компанії, створення переліку робіт, які необхідно виконати до приїзду обладнання, схем монтажу та підключення.
  • Створення необхідних резервних копій для збереження даних.
  • Правильне відключення та демонтаж обладнання, підготовка до транспортування, упаковка для безпечного перевезення.
  • При необхідності — допомога в пошуку підрядника, що підходить для транспортування обладнання.
  • Прийом, розпакування та перевірка цілісності обладнання на новому місці.
  • Монтаж та підключення.
  • Проведення повного комплексу пусконалагоджувальних робіт, перевірка коректної роботи встановлених технологій.

Чи обов’язково перевозити все обладнання?
На першому етапі планування релокації інженери компанії-підрядника можуть провести повний аудит вашої ІТ-інфраструктури. Це допоможе виявити вузли, що вимагають заміни чи оновлення, а також прорахувати точний бюджет на закупівлю нового обладнання, технологій та їх встановлення на новому місці. Ви зможете поєднати переїзд із модернізацією, при цьому грамотний підрядник підготує кілька можливих варіантів релокації з урахуванням особливостей вашого бізнесу, завдань та можливостей нової локації.
Індивідуальний підхід – аналіз кожного проекту

Для забезпечення безперервності діяльності компанії може бути запропонований переїзд поетапний ІТ-інфраструктури. Це допоможе не зупиняти бізнес повністю під час транспортування обладнання. Компанія-підрядник розробить схему дублювання певних функцій із підбором оптимального обладнання, прорахує можливість перенесення частини або всіх сервісів у хмару або створить персональний проект під будь-які нестандартні завдання замовника.
Плануєте релокацію та хочете отримати якісний сервіс? Інженери Winncom Technologies готові надати детальну консультацію. Залишіть заявку на нашому сайті або надішліть запит на sales.ua@winncom.ua, щоб розпочати обговорення релокації вашого бізнесу.

, , , ,
Posted in: Блог
© 2010-2024 Winncom Technologies. Всі права захищені.
Winncom Technologies © 2024

ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

*поля обов'язкові для заповнення.

ЗАЛИШІТЬ ЗАЯВКУ І ВАМ ЗАТЕЛЕФОНУЮТЬ

Замовлення послуги