ПРОГНОЗИ ВІД FORTINET

adminComments off.

На думку аналітиків FortiGuard Labs в 2022 кібератакам буде схильне все, аж до супутників. Кіберзлочинці еволюціонують, удосконалюють свої методи та націлюються на нові області.
Хакери концентруються на максимальному використанні всіх можливостей для захисту від периферії з підтримкою 5G до домашніх мереж і супутникового інтернету. Серед основних тенденцій, до яких варто бути готовими ІТ-командам щодо забезпечення кібербезпеки:

Посилення розвідки, що передує атаці, для досягнення максимуму ефективності від таких загроз, як додатки-вимагачі. За прогнозами FortiGuard Labs, зловмисники витрачатимуть більше часу та зусиль на збір даних та виявлення можливостей нульового дня для використання новітніх методів та успіху. Ще одна тенденція – прискорення запуску атак через розширення ринку Crime-as-a-Service. Тому програми-вимагачі матимуть дедалі руйнівніші наслідки. Їхній розвиток буде продовжуватися, вони будуть комбінуватися з DDoS, щоб перевантажити ІТ-команди і не дати їм шансу на зменшення збитків.

Окрему увагу слід приділити програмам-очисникам, які можуть не тільки знищити дані компаній-жертв, але й завдають шкоди системам та обладнанню.

Deep Fake удосконалюватимуться. ІІ використовується не тільки для захисту від кібератак. Зловмисники взяли на озброєння технологію для того, щоб заважати складним алгоритмам безпеки, які виявляють аномальну активність. Сфера використання ІІ у злочинних цілях поширюватиметься до створення в реальному часі імітацій, які зможуть проходити біометричний аналіз для проходження аутентифікації.
Linux під прицілом У багатьох мережах численні серверні обчислювальні системи працюють з Linux, але досі кіберзлочинці оминали його. Але нещодавно було зафіксовано шкідливе ПЗ, орієнтоване на Microsoft WSL та платформи Linux.
Загроза космосу. За прогнозами, вже у 2022 році з’являтимуться атаки, спрямовані на супутникові мережі. Цілями стануть, в першу чергу, організації, які надають перевагу супутниковому з’єднанню для забезпечення низької затримки: онлайн-ігри, надання критично важливих послуг у віддалених локаціях, польові офіси, авіалінії, круїзні лайнери тощо.
Цифрові гаманці потребують надійного захисту. Зламати електронні переклади стає дедалі складніше через масове впровадження MFA. А ось безпека цифрових гаманців набагато менше продумана.
Кіберзлочинці зацікавилися кіберспортом. Але не з метою взяти участь у змаганнях — ця галузь, що швидко розвивається, з виручкою наступного року понад 1 млрд. доларів потрапила в поле зору хакерів, тому вони будуть використовувати DDoS-атаки, соціальну інженерію, здирників, та інші засоби для пробиття захисту, в тому числі домашніх чи громадських мереж.

Що радять експерти? У ситуації, коли периметр стає дедалі фрагментованішим, компанії все частіше переходять на мультихмарні або гібридні моделі, а ІТ-команди працюють ізольовано, пориста архітектура безпеки дозволить інтегрувати інструменти безпеки в розподілені мережі. Підхід рішення Security Fabric допоможе компаніям отримувати повний захист усіх активів в офісах, ЦОДах, хмарах та всередині мережі

,
Posted in: Блог
© 2010-2024 Winncom Technologies. Всі права захищені.
Winncom Technologies © 2024

ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

*поля обов'язкові для заповнення.

ЗАЛИШІТЬ ЗАЯВКУ І ВАМ ЗАТЕЛЕФОНУЮТЬ

Замовлення послуги