ЯК МЕРЕЖІ НА ОСНОВІ НАМІРІВ ПІДВИЩУЮТЬ ПРИБУТКОВІСТЬ БІЗНЕСУ – 6 ОСНОВНИХ ПЕРЕВАГ

adminComments off.

Упродовж багатьох років одним із головних завдань ІТ-команд було забезпечення достатньої продуктивності, безпеки і доступності корпоративних додатків користувачам.
Але часи змінюються.

Розширені можливості завдяки мережам на основі намірів

У нещодавно опублікованому звіті аналітична компанія IDC визначила, що завдяки впровадженню «просунутих мережевих технологій», ІТ можуть принести реальну вигоду для бізнесу в багатьох галузях. Під час опитування організацій з розвиненими мережами, IDC виявила, що вони отримують в середньому 204 600 доларів США на 100 користувачів в рік.
Отже, що ж таке просунуті мережеві технології? IDC визначає їх як фреймворк-мережі на основі намірів (IBN), побудований на принципах програмно-визначених мереж (SDN). Мережа на основі IBN постійно узгоджується з бізнес-цілями за рахунок включення чотирьох основних принципів політики, автоматизації, перевірки і безпеки на основі видимості. Ці принципи роблять мережу гнучкою, тож вона здатна швидко реагувати на потреби бізнесу і користувачів.
Як мережа, заснована на намірах, допомагає бізнесу?
Для того, щоб це зрозуміти, можна розглянути кілька конкретних прикладів її використання.

Мережа на основі намірів в повсякденному житті
Коли адміністратора потрібно забезпечити всіма необхідними можливостями підключення нових співробітників у новій офісній будівлі, функції автоматизації дозволять зробити все супер-швидко. Додати і налаштувати комутатори, маршрутизатори, інфраструктуру Wi-Fi – все це робиться за лічені хвилини. Інтелектуальна мережа використовує розширену перевірку за допомогою аналітики, щоб повідомляти адміністратора про наявність потенційних проблем і методів їх виправлення. Використовуючи переваги вбудованих конструкцій безпеки, ІТ-фахівець визначає політики безпеки, і мережа автоматично сегментує користувачів і IoT-пристрої за їх ролями, допомагаючи знизити ризик для організації.

Розробник може забути про простої завдяки можливостям мережі для швидкого виявлення та вирішення проблем. А оскільки мережа інтегрується з додатками безпеки, забезпечується захист від шкідливих програм, фішингових листів і заражених файлів. Всі дані, код і додатки, які розробник використовує з хмари і центрів обробки даних, доставляються йому з правильним QoS через SD-WAN, без найменших уповільнень роботи.

Клієнт хвалить компанію, оскільки отримує швидкий і безперервний доступ до порталу компанії, що покращує його роботу в мережі. Аналітика розташування в мережі покращує досвід роботи клієнта в магазині. При цьому клієнт не здогадується, що завдяки центру обробки даних і хмарним мережам робочі навантаження оптимально збалансовані між серверами, аби ще більше підвищити рівень його задоволеності і зробити замовника постійним клієнтом.

IBN відчутно впливає на прибуток організації.
Згідно IDC Infobrief, IBN надає шість основних вимірних переваг.


Просунуті мережі допомагають організаціям досягати значних бізнес-результатів.

1. Скорочення часу виходу на ринок
Компаніям потрібно мати можливість швидко реагувати на мінливі потреби, а їх ІТ-команди повинні бути досить гнучкими, щоб впоратися з цим завданням. Сам дизайн мережі на основі намірів призначений для швидкої адаптації мережі до нових вимог збільшення пропускної здатності для обробки робочих навантажень і збереження якості взаємодії або розширення покриття Wi-Fi для великого заходу.

У IDC Infobrief відзначають, що просунуті мережі можуть підтримувати на 26% більше бізнес-додатків при такій же інфраструктурі.

2. Підвищення якості обслуговування клієнтів.
Гнучка і сприйнятлива мережа дозволяє своєчасно надавати клієнтам нові можливості у вигляді нових додатків, функцій і послуг. Клієнтам потрібно, щоб точки дотику з компанією, такі як їх веб-сторінки і портали, оперативно реагували на запити. При цьому вбудована система безпеки в мережі на основі намірів захищає їх особисті та конфіденційні дані.
Одна з роздрібних організацій в IDC Infobrief повідомила, що, впровадивши просунуті мережі, поліпшила якість обслуговування в магазині, а це призвело до збільшення доходу на 50%.

3. Впровадження інноваційних рішень
Організації, які можуть покладатися на надійність і безпеку, своїх мереж, заснованих на намірах, отримують більше свободи для виведення на ринок інноваційних рішень. Такі компанії можуть впроваджувати цифрову трансформацію, надаючи нові послуги на географічно розподілених ринках більш ефективно і безпечно. Організації можуть пов’язувати дані, зібрані з різних джерел, для розширення своїх пропозицій.

Згідно зі звітом IDC Infobrief, валова виручка організацій зросла на 10% після впровадження просунутих мережевих технологій.

4. Зниження вартості операцій
Мережа на основі намірів може допомогти більш ефективно виконувати операції. Компаніям легше використовувати хмарні сервіси, перейти від моделі капітальних витрат до моделі операційних витрат і мінімізувати операційні ризики та ризики аудиту. Завдяки вбудованій безпеці організації навіть об’єднують свої розрізнені мережі в одному адміністративному домені.

У IDC Infobrief йдеться, що для організацій, що використовують просунуті мережі, вимоги до обладнання скорочуються на 6%, що дозволяє заощадити 269 тис. дол. США на організацію в рік.

5. Використання операційних даних
Мережа на основі намірів консолідує і аналізує дані, зібрані з різних мережевих пристроїв, щоб отримати уявлення про те, як працює мережа. Ретельний аналіз і кореляція між усіма пристроями і сервісами забезпечує цілісне уявлення про всю мережі, що дозволяє легко виявляти потенційні помилки, вузькі місця і аномальні відхилення. Просунута мережа може запропонувати або навіть зробити необхідні кроки для їх усунення.

За оцінкою IDC Infobrief, розширені мережеві можливості скорочують незаплановані відключення на 50%.

6. Підвищення продуктивність співробітників
Мережі на основі намірів роблять мережу надійною і високодоступною, приймають коригувальні заходи і усувають перешкоди для забезпечення безперебійної та ефективної роботи. Вони забезпечують підвищену безперервність бізнесу за рахунок швидкої підготовки нових сайтів або переналаштування мереж, щоб допомогти організації подолати збої і підвищити продуктивність.

У IDC Infobrief відзначається, що розширені мережеві можливості економлять в середньому 3,25 мільйона доларів на рік за рахунок скорочення втрат продуктивного часу на 60%.

Приємний бонус
Можливо, ви подумаєте, що просунуті мережі на основі намірів обійдуться бізнесу досить дорого. Однак, IDC робить висновок, що такі мережі більш ефективні і економічні. Вони вимагають менше ресурсів для управління і підтримки, вивільняють час висококваліфікованих мережевих інженерів і дозволяють більш ефективно використовувати мережеве обладнання.

Posted in: Блог
© 2010-2024 Winncom Technologies. Всі права захищені.
Winncom Technologies © 2024

ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

*поля обов'язкові для заповнення.

ЗАЛИШІТЬ ЗАЯВКУ І ВАМ ЗАТЕЛЕФОНУЮТЬ

Замовлення послуги