ALL-FLASH – МАЙБУТНЄ РИНКУ СЗД

MariaComments off.

Висока швидкість відгуку, відмінна швидкодія і просте обслуговування – тільки частина переваг систем зберігання All-Flash.
Крім того, відсутність рухомих деталей у таких сховищах забезпечує більш низьке енергоспоживання у порівнянні з системами, які базуються на обертових дисках. Компанія NetApp – лідер в сегменті All-Flash СЗД в регіоні EMEA – прогнозує збільшення попиту на flash-рішення.

Традиційні СЗД vs All-Flash
Ще кілька років тому вартість звичайних сховищ була значно нижчою, ніж вартість flash-масивів. З цієї причини багато компаній віддавали перевагу більш вигідним гібридним рішенням.
Останнім часом вартість All-Flash знижується і стає наближеною до традиційних СЗД. При цьому flash-масиви дозволяють значно знижувати витрати на обслуговування за рахунок низького енергоспоживання.
Кріс Грінвуд, старший директор NetApp в Північній і Східній Європі, Росії та Туреччині, зазначає, що вже близько 14% клієнтів компанії в регіоні EMEA (Europe, theMiddleEastandAfrica) перейшли на використання flash-технологій. Потреба в таких рішеннях продовжує зростати.

All-Flash завойовує ринок
Зараз ринок All-flash СЗД демонструє більш ніж 100%-ве зростання. І, на думку Кріса Грінвуда, така тенденція збережеться найближчим часом.
Основні фактори, які вплинуть на зростання переходів від традиційних СЗД до All-Flash:
Збільшення обсягів даних, яке вимагає організації сховищ з високою швидкістю відгуку.
Тенденція до зниження вартості flash-рішень.
Впровадження штучного інтелекту. Створення системи ШІ потребує суттєвого навантаження на системи зберігання даних. Причому, на думку Кріса Грінвуда, вже найближчим часом таке навантаження зросте приблизно на 63%.
Розвиток хмарних технологій і необхідність розробляти спеціальні рішення для хмари.
Потреба в зниженні витрат на обслуговування СЗД.
Перспективи розвитку технології в регіоні EMEA

Стратегія NetApp передбачає три напрямки розвитку All-Flash-рішень:

  • створення дата-центрів;
  • модернізація традиційних ЦОД;
  • хмарні технології.
, , ,
Posted in: Блог
© 2010-2024 Winncom Technologies. Всі права захищені.
Winncom Technologies © 2024

ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

*поля обов'язкові для заповнення.

ЗАЛИШІТЬ ЗАЯВКУ І ВАМ ЗАТЕЛЕФОНУЮТЬ

Замовлення послуги