Wi-Fi в метро: багато чи мало?

adminComments off.

Wi-Fi в метро можуть похвалитися близько 20 міст у світі. Серед них Лондон, Париж, Барселона, Нью-Йорк. І тепер Київ стане першим містом в Україні завдяки проекту, який зараз реалізовується в Київському метрополітені, зі створення сучасної інженерної інфраструктури та організації високошвидкісного бездротового доступу в Мережу на базі технології Wi-Fi.

Технічним партнером і системним інтегратором було обрано компанію «Віннком Україна». «Ми пишаємося тим, що є частиною великої роботи, яка здійснюється містом для розвитку сучасної інформаційно-комунікаційної інфраструктури. Наша компанія докладає всіх зусиль, щоб Київський метрополітен справді став фундаментом для надання сервісів на базі транспортної мережі», – заявив Дмитро Студзінський, директор компанії«Віннком Україна».

Зараз послуга доступу до Мережі за технологією Wi-Fi в тестовому режимі доступна на 11 станціях метро: «Олімпійська», «пл. Льва Толстого»,«Майдан Незалежності»,«Хрещатик»,«Театральна»,«Золоті Ворота»,«Кловська»,«Палац спорту»,«Лук’янівська»,«Університет» і «Арсенальна», в вагонах і переходах метро. І, важливо, що це тільки початок. У подальших планах – покрити мережею Wi-Fi всі 52 станції Київського метрополітену, переходи, вагони і вестибюлі метрополітену.

Проект реалізовується завдяки головному ініціатору і інвестору, яким виступила компанія «МОСКІТО МОБАЙЛ». Компанія є оператором із надання послуг доступу до Мережі на базі технології Wi-Fi в Київському метрополітені.

Одним з глобальних партнерів-виробників обладнання для створення бездротової мережі стала компанія Cisco, надійність обладнання якої перевірена роками співпраці в реалізації понад 50 проектів у всьому світі. Нагадаємо, що «Віннком Україна» є Золотим партнером компанії не перший рік.

При цьому цей проект – це більше, ніж надання послуги доступу в Мережу. Метою проекту є вирішення одночасно двох важливих завдань:

Передача високоякісної відео-інформації з відеокамер, встановлених на перонах та в рухомому складі метрополітену в центри спостереження;
Надання пасажирам високоякісного доступу в Інтернет на території метрополітену, в тому числі у вагонах під час руху потягів.

Довідка: Офіційний запуск і тестування швидкості доступу в Інтернет в метрополітені відбувся у вересні 2015 року. Мер Києва Віталій Кличко офіційно «відкрив» перші три станції – «Майдан Незалежності», «пл. Льва Толстого» та «Олімпійська».

 

Posted in: Блог
© 2010-2024 Winncom Technologies. Всі права захищені.
Winncom Technologies © 2024

ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

*поля обов'язкові для заповнення.

ЗАЛИШІТЬ ЗАЯВКУ І ВАМ ЗАТЕЛЕФОНУЮТЬ

Замовлення послуги